Battlefield 2042: FPS'yi Artırmak İçin En İyi Ayarlar

Çerçeve hızlarını (FPS) artırmak isteyen Battlefield 2042 oyuncuları, konu ayarlarını değiştirmeye geldiğinde birkaç seçeneğe sahip.

Google
Battlefield 2042: FPS'yi Artırmak İçin En İyi Ayarlar

Battlefield 2042 yeni piyasaya sürüldü ve bugün çoğu AAA video oyunu gibi kararsız. İncelemeler, oyunun teknik durumu hakkında çok şey yansıtıyor. Bu nedenle, özellikle PC'de çalıştırılması en zor oyunlardan biridir. Tabii ki, bu harika grafiklere sahip bir oyundan beklenebilir. Battlefield oyunları her zaman teknolojilerini zorlamaya devam etti.

Bununla birlikte, bazı oyuncular, bir miktar kare hızı artışı için fırlatılan mermi kovanı parlaklığını feda etmekten çok mutludur. Neyse ki Battlefield 2042 , PC versiyonunda oyuncuların performans ve görseller arasında kabul edilebilir bir uzlaşma bulmasını sağlayan çok sayıda grafik ayarına sahip. Saniyede fazladan kare çıkarmak istiyorlarsa, oyuncuların bu ayarları not etmeleri gerekir.

10- Aydınlatma Kalitesi: Düşük

Bugüne kadar büyük kare hızı baba hindi içinde Battlefield 2042, testlere göre Aydınlatma kalitedir. Bu ayar, oyunun atmosferini sanatçılar ve geliştiriciler tarafından tasarlandığı şekilde belirler. Oyunda ne kadar aydınlatma veya ışık kaynağının bulunduğunu sağlayarak daha gerçekçi görünmesini sağlar.

Ek olarak, Işık Kalitesi oyunun gölgelerinin kalitesini de belirler . Her zaman olduğu gibi, gölgeler ortalama kare hızının büyük parçalarını yer. Bu nedenle, Çerçeve hızını biraz artırmak isteyenler için Aydınlatma Kalitesini düşük tutmak her zaman iyi bir fikirdir ve yüzde sekize kadar bir artış sağlayabilir.

9- Kenar Yumuşatma Kalitesi: TAA Yüksek

Kenar yumuşatma, çerçeve hızını düşürme konusunda da en büyük suçlulardan biridir. Görsel kalite üzerinde önemli bir etkisi vardır, çünkü kenar yumuşatma olmaması piksel pürüzlerini çok belirgin ve en kötü ihtimalle çok dikkat dağıtıcı yapar. Oyuncular bunu eğimli kenarlardan veya ince çizgilerden (elektrik hatları veya çim gibi) kolayca görebilirler.

Neyse ki Battlefield 2042 , TAA veya Temporal Anti-Aliasing adı verilen daha akıllı kenar yumuşatma tekniğini kullanıyor . Geleneksel Multi-Sample Anti-Aliasing (MSAA) kadar kare hızı tüketmez. Aslında, TAA'nın performans etkisi göz ardı edilebilir, bu nedenle oyuncular bunu yüksek olarak ayarlayabilir. Dezavantajı, TAA'nın, sanki biri monitörün her yerine vazelin sürmüş gibi tüm görüntüyü daha bulanık hale getirebilmesidir. Kişisel zevke kalmış.

8- Ortam Oklüzyonu: SSAO

Ortam tıkanıklığı, başlangıcından bu yana uzun bir yol kat etti. Oyuncular, Battlefield 2042'nin HBAO veya HBAO Full gibi çeşitli türleri uyguladığını fark edecekler . Bu iki daha gelişmiş ortam kapatma yöntemi, grafik kartının yaşına bağlı olarak biraz maliyetlidir.

Daha iyi sonuçlar ve yalnızca güvende olmak için, eski SSAO'ya ayarlamanız yeterlidir. Hatta bazı raporlar, SSAO ve HBAO arasındaki görsel farkın ihmal edilebilir olduğunu tartışıyor. Oyuncular, ışığın saçılmasını simüle etmek için yapılan yarı gölgeler ve gölgeler olmadan yaşayabilirlerse, seçeneği tamamen kapatabilirler - ancak oyun 2010'ların başlarına ait gibi görünebilir.

7- Arazi Kalitesi: Orta

Arazi kalitesi, araziyi oluşturmak için doku çözünürlüğünün ne kadar yüksek tahsis edildiğini ifade eder. Ayrıca, bazı uzak arazi oluşumlarının karakter mesafesine göre ne kadar ayrıntılı olduğunu da belirler. Arazi kalitesinden biraz fedakarlık etmek isteyip istememek tamamen oyunculara kalmış, ancak en yoğun ve yoğun ortamlarda daha yüksek ayarlar daha zorlu olabilir.

Ne de olsa Battlefield 2042 , savaşın parçaladığı çok geniş manzaralar sunan bir oyundur. Üstelik oyundaki çevre son derece tahrip edilebilir. Çoğu oyuncu mesafeden kaynaklanan görsel hasarı fark etmese bile, tüm bu kara izlerini uzaktan işlemek donanıma yük bindirebilir.

6- Efekt Kalitesi: Düşük

Telaşlı dövüş sahnelerinden bahsetmişken, efekt kalitesi de ekranda çok fazla olursa donanımı kolayca boğabilecek başka bir ayardır. Yana Battlefield 2042 olan rekabetçi bir oyun , oyuncular sadece kendi kare hızı ve düşük sahneler uzak açamıyorum riski öldürülüyor .

Bu nedenle buradaki en güvenli seçenek efekt kalitesini düşük olarak ayarlamaktır. Bu özellikle oyunun atmosferini etkileyecektir . Bazı duman sütunları çok uyuşuk veya ince, bazı patlamalar çok yumuşak görünebilir veya genel olarak daha az kalıntı olabilir. Ancak büyük bir dövüşte gerektiğinde yeterli kare hızına sahip olmak bu oyunda daha önemli .

5- Çalılık Kalitesi: Düşük

Çalılık kalitesi, oyunun bitki örtüsünün, genellikle çimenin gerçekçiliği ile ilgilidir. Battlefield 2042 , her bir çimen yaprağına özenle ve en azından en yüksek ayarlarda kendi gölgesini oluşturan ayrı bir varlık olarak davranır . Oyuncular bunun eski donanımlar için ne kadar maliyetli olabileceğini hayal edebilirler.

Bu nedenle, çalılık kalitesini düşük olarak ayarlamak başka bir güvenli çağrıdır. Bu , çimenlerden ve bitki örtüsünden gölgeleri ve diğer detayları kaldıracak ve onları daha az canlı veya dinamik hale getirecektir. Ancak bazı testlere göre kare hızı kazancı yüzde üçe kadar çıkabilir.

4- Işın İzleme: Kapalı

Işın İzleme, en popüler AAA oyunlarında dolaşan en son büyük NVIDIA teknolojisidir. Battlefield 2042 bir istisna değildir ve tüm patlamaların ortasında savaşın sıcağında en doğru yansımaları ve aydınlatma davranışını görmek cazip gelse de, muhtemelen rekabetçi oyuncuların tüm bu dikkat dağıtıcı şeylere ihtiyacı bile yoktur.

Dahası, Işın İzleme'nin en yüksek ayarı ortalama kare hızını aşağı yukarı yarıya indirir . Düşük ayarlar bile bununla birlikte bazı önemli çift haneli kare hızı sayılarını azaltabilir. Ortalama kare hızı bütçesini korumakla ilgilenen herkes, bu zahmetli ama güzel grafik ayarı kapatmalıdır.

3- DLSS: Açık

Işın İzleme'nin devasa kare hızı vuruşunu dengelemek için NVIDIA, DLSS adlı yeni teknolojisini geliştirip piyasaya sürme konusunda yeterince düşünceli davrandı. Bu, oyunun dokularının ve genel çözünürlüğünün pratikte dinamik bir şekilde küçültülmesidir, ancak geleneksel altörneklemeden daha akıllıdır.

Bu ayar oyundaki sorunlu alanları seçer ve çoğu oyuncunun kalite kaybını fark etmeyeceği kadar dikkatli bir şekilde grafiksel doğruluğu stratejik olarak azaltır. Birçokları için, DLSS aslında çok az dezavantajı olan veya hiç dezavantajı olmayan ücretsiz bir kare hızı artışıdır . Ayrıca Işın İzleme kullanırken de neredeyse gereklidir.

2- Dinamik Çözünürlük Ölçekleme: Açık

Dinamik Çözünürlük Ölçeklendirmeyi, görsellere daha fazla zarar vermesi dışında, daha agresif bir DLSS biçimi olarak düşünün. Bu ayar, oyuncuların hedef kare hızını belirlemesine olanak tanır ve bu hedefe ulaşmak için ayar , oyunun çözünürlüğünü otomatik ve reaktif olarak düşürür .

Bunu yapmak, özellikle eski donanımlarda oyunun pikselli ve bulanık görünmesine neden olur . Oyunu tereyağı kadar pürüzsüz hale getiriyor, ancak yalnızca en çaresiz donanım kurulumlarında gerçekten tavsiye ediliyor. Oyuncular pikselleşme nedeniyle uzaktaki hedefleri görmekte zorlanabileceğinden, zaman zaman oyunu bozabilir.

1- GstRender.ShadowKalite 0

İşte kare hızını ortalama 10 kareye kadar artırabilen gizli bir ayar ayarı Oyunu, mevcut en kötü gölge kalitesiyle başlatmaya zorlar. Gölgeleri devre dışı bırakmayacağını ve görsel farkın çok da kötü olmadığını unutmayın. Bunu adım adım nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:

  1. Belgeler'e gidin.
  2. Battlefield 2042 klasörünü arayın .
  3. Açın ve Ayarlar'ı arayın.
  4. PROFSAVE_profile'i aç
  5. Yapılandırma dosyasını arayın ve Not Defteri'ni kullanarak açın.
  6. "GstRender.ShadowQuality" komut satırını bulun ve yanındaki sayıyı "0" olarak ayarlayın.
  7. Orada değilse, "GstRender.ShadowQuality 0" dosyasını kopyalayıp yapıştırmanız yeterlidir.

Tepkiniz nedir?

like
1
dislike
0
love
1
funny
0
angry
0
sad
0
wow
1